Latvijas Maksātnespējas procesa administratoru asociācija | Apmācību centrs
Sākums>Apmācību centrs


Kontaktinformācija

Latvijas Maksātnespējas procesa
administratoru asociācija
Adrese: Dzirnavu iela 73-2, Rīga, LV-1011
E-pasts: administratori(at)administratori.lv


Rekvizīti

Reģ. Nr.: 40008073746
Banka: A/S Swedbank
Konta Nr.: LV33HABA0551004540963


Kā mūs atrast >

Noslēgta vienošanās par dokumentu elektronisku parakstīšanu

14.01.2011

2011.gada 14.janvārī valsts aģentūras „Maksātnespējas administrācija" direktors Ervīns Ābele un biedrības „Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācija" valdes priekšsēdētāja Agnese Kveska parakstīja vienošanos par informācijas apmaiņu elektroniskā veidā ar drošu elektronisko parakstu, bet bez laika zīmoga izmantošanas. Minētais ļaus ātrāk apmainīties ar nepieciešamo informāciju jautājumos, kas saistīti ar administratoru apmācību un sertifikāciju, kā arī mazinās izmaksas, kas saistītas ar dokumentu nosūtīšanu.

Vienlaikus, lai būtiski mazinātu izmaksas, kas saistītas ar elektronisko dokumentu nosūtīšanu, puses aicina arī sertificētus maksātnespējas procesa administratorus slēgt vienošanās ar Maksātnespējas administrāciju par elektronisko dokumentu parakstīšanu ar elektronisko parakstu bez laika zīmoga izmantošanas.

Vienošanās veidlapa par elektronisko dokumentu parakstīšanu ar elektronisko parakstu bez laika zīmoga pieejama valsts aģentūras "Maksātnespējas administrācija" mājas lapā www.mna.gov.lv.

Saskaņā ar Elektronisko dokumentu likuma 3.panta otro daļu elektroniskais dokuments uzskatāms par pašrocīgi parakstītu, ja tam ir drošs elektroniskais paraksts. Elektronisko dokumentu uzskata par pašrocīgi parakstītu arī tajos gadījumos, kad tam ir elektroniskais paraksts un puses par elektroniskā dokumenta parakstīšanu ar elektronisko parakstu ir vienojušās rakstveidā. Šādā gadījumā rakstveida vienošanās noformējama un parakstāma uz papīra vai elektroniski ar drošu elektronisko parakstu.
Saskaņā ar Elektronisko dokumentu likuma 3.panta piekto daļu elektronisko dokumentu apritē starp valsts un pašvaldību iestādēm vai starp šīm iestādēm un fiziskajām un juridiskajām personām elektroniskais dokuments uzskatāms par parakstītu, ja tam ir drošs elektroniskais paraksts un laika zīmogs vai elektroniskais paraksts, ja puses šā panta otrajā daļā noteiktajā kārtībā rakstveidā vienojušās par elektronisko dokumenta parakstīšanu ar elektronisko parakstu.





drukāt >