Latvijas Maksātnespējas procesa administratoru asociācija | Apmācību centrs
Sākums>Apmācību centrs


Kontaktinformācija

Latvijas Maksātnespējas procesa
administratoru asociācija
Adrese: Dzirnavu iela 73-2, Rīga, LV-1011
E-pasts: administratori(at)administratori.lv


Rekvizīti

Reģ. Nr.: 40008073746
Banka: A/S Swedbank
Konta Nr.: LV33HABA0551004540963


Kā mūs atrast >

Stājas spēkā grozījumi Maksātnespējas likumā

13.12.2019

2019.gada 11.decembrī stājās spēkā grozījumi Maksātnespējas likumā, kas precizē parādnieka – fiziskas personas – tiesības bankrota procedūras laikā, proti, turpmāk parādniekam ir tiesības paturēt ienākumus, kas nepieciešami fiziskās personas maksātnespējas procesa netiešo izmaksu segšanai.
 
Līdz šim parādniekam bankrota procedūras laikā bija tiesības saņemt vismaz divas trešdaļas no saviem ienākumiem, lai segtu fiziskās personas uzturēšanas izmaksas. Fiziskai personai bankrota procedūras laikā joprojām ir tiesības paturēt mantu, kas viņam būtiski nepieciešama ienākumu gūšanai. Tāpat fiziskai personai arī turpmāk ir pienākums gūt ienākumus atbilstoši savām iespējām.
 
Likuma grozījumu mērķis ir nodrošināt, lai arī turpmāk Maksātnespējas likuma normu piemērotājiem būtu nepārprotami skaidrs, ka parādniekiem fiziskās personas maksātnespējas procesā bankrota procedūras ietvaros nav jānovirza viena trešdaļa no tās ienākumiem kreditoru prasījumu apmierināšanai.
 
Šobrīd Latvijā ir aptuveni 3200 fiziskās personas – maksātnespējas procesa subjekti jeb parādnieki, kuriem pašlaik ir aktīvs fiziskās personas maksātnespējas process.



drukāt >