Latvijas Maksātnespējas procesa administratoru asociācija | Apmācību centrs
Sākums>Apmācību centrs


Kontaktinformācija

Latvijas Maksātnespējas procesa
administratoru asociācija
Adrese: Dzirnavu iela 73-2, Rīga, LV-1011
E-pasts: administratori(at)administratori.lv


Rekvizīti

Reģ. Nr.: 40008073746
Banka: A/S Swedbank
Konta Nr.: LV33HABA0551004540963


Kā mūs atrast >

Sadaļā "Biedriem" publicēts jauns kāzuss

19.02.2020

Godātie Administratoru asociācijas biedri,

Sadaļā "Biedriem" Tiesu nolēmumu un kāzusu datu bāzē ir publicēts jauns kāzuss par ieskaita darījumu apstrīdēšanu juridiskas personas maksātnespējas procesā. 

Aicinānm ar to iepazīties! 

Publicēts VID informatīvs materiāls par grozījumiem UIN likumā

19.02.2020

Godātie administratori,

Informējam, ka Valsts ieņēmumu dienests publicējis jaunu informatīvo materiālu, kurā skaidroti būtiskākie grozījumi Uzņēmumu ienākuma nodokļa likumā (UIN likums), kas stājās spēkā 2020.gada 12.februārī. Ar grozījumiem tiek papildināti arī izņēmumi, kad minētais nodoklis nav jāmaksā, proti, cita starpā, ja sabiedrībai ir uzsākts maksātnespējas process, tad tā ir atbrīvota no EUR 50 UIN par pārskata gadu maksāšanas (UIN likuma 17. panta 12. daļas 4. punkts).
 
Informatīvais materiāls pieejams VID mājas lapā ŠEIT

Apmācību centrs aicina uz kvalifikācijas pilnveides pasākumu 10.martā

18.02.2020

Administratoru asociācijas Apmācību centrs 2020.gada 10.martā aicina apmeklēt kvalifikācijas pilnveides pasākumu “Jaunās Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas vadlīnijas un aktualitātes arhīvniecības jautājumos maksātnespējas procesa ietvaros” (6 ak. h). 
 
Šajā kvalifikācijas pilnveides pasākumā tiks sniegts pārskats par būtiskākajiem aspektiem dokumentu izstrādāšanā un noformēšanā, kas iekļauti Tieslietu ministrijas pastāvīgas darba grupas dokumentu izstrādāšanas jautājumos izstrādātajās vadlīnijās "Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas vadlīnijas". Kā norādījusi Tieslietu ministrija, vadlīniju mērķis ir skaidrot normatīvajos aktos noteiktās prasības dokumentu (arī elektronisko dokumentu) izstrādāšanai un noformēšanai.
 
Tāpat šajā kvalifikācijas pilnveides pasākumā būs iespējams uzzināt par aktualitātēm arhīvniecības jautājumos maksātnespējas procesa ietvaros.

Kvalifikācijas pilnveides pasākuma vadītāja: Ilga Robežniece - lektore ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi dokumentu un arhīvu pārvaldībā, 15 gadus strādājusi Latvijas Valsts arhīvā kā struktūrvienību vadītāja, piedalījusies dokumentu un arhīvu pārvaldības normatīvo aktu izstrādē.
 
Norises laiks: plkst. 10:00-15:00.

Reģistrēšanās kvalifikācijas pilnveides pasākumam ŠEIT.

03.03.2020. "Senāta Administratīvo lietu departamenta nolēmumi nodokļu lietās"

07.02.2020

Administratoru asociācijas Apmācību centrs 2020.gada 3.martā aicina apmeklēt kvalifikācijas pilnveides pasākumu “Senāta Administratīvo lietu departamenta nolēmumi nodokļu lietās 2018.-2020.gadā” (4 ak. h). 

Kvalifikācijas pilnveides pasākuma vadītāja: Kristīne Kalvāne - Administratīvās apgabaltiesas tiesnese.
 
Norises laiks: plkst. 10:00-13:15

Reģistrēšanās kvalifikācijas pilnveides pasākumam ŠEIT.

04.02.2020. "Nodokļu aktualitātes 2020.gadā"

09.01.2020

Administratoru asociācijas Apmācību centrs 2020.gada 4.februārī aicina apmeklēt kvalifikācijas pilnveides pasākumu “Nodokļu aktualitātes 2020.gadā” (4 ak. h). 

Kvalifikācijas pilnveides pasākuma vadītāja: Ilze Birzniece - sertificēta nodokļu konsultante, diplomēta juriste,  SIA “Konsultācijas un Audits” valdes locekle. Vairāk nekā 10 gadu pieredze apmācībā nodokļu jautājumos.

Norises laiks: plkst. 11:00-14:15

Reģistrēšanās kvalifikācijas pilnveides pasākumam ŠEIT.

Kārtējo kvalifikācijas eksāmenu nokārtojuši 25 administratori

08.01.2020

Maksātnespējas procesa administratoru kvalifikācijas eksāmenu, kas norisinājās 2019.gada 18.decembrī, nokārtojuši visi 25 administratori, kuri pieteicās eksāmenam. Šiem administratoriem Maksātnespējas kontroles dienesta direktors ar lēmumu ir pagarinājis administratora amata apliecības derīguma termiņu.

Kvalifikācijas eksāmens sastāvēja no rakstveida teorētisko zināšanu pārbaudes un rakstveida praktiskā uzdevuma (kāzusa) risināšanas. Kvalifikācijas eksāmena sekmīgai nokārtošanai administratoram eksāmena abās daļās jāsaņem vērtējums, kas ir vienāds vai augstāks par sešiem punktiem.
 
Kvalifikācijas eksāmenu organizē Maksātnespējas kontroles dienests, bet eksāmenu vērtē neatkarīga eksaminācijas komisija.

Izsludināta pieteikšanās maksātnespējas procesa administratora eksāmenam

07.01.2020

Maksātnespējas kontroles dienests ir izsludinājis maksātnespējas procesa administratora (turpmāk – administrators) eksāmenu. PIETEIKŠANĀS TERMIŅŠ – 2020. gada 20. janvāris.
 
Maksātnespējas kontroles dienests organizē administratora eksāmenu atbilstoši Ministru kabineta 2017. gada 30. maija noteikumu Nr. 288 "Maksātnespējas procesa administratora pretendentu apmācības, eksaminācijas kārtība, eksaminācijas komisijas darbības kārtība un maksātnespējas procesa administratoru amatā iecelšanas, atbrīvošanas, atcelšanas un atstādināšanas no amata un amata darbības apturēšanas kārtība".

Administratora eksāmens norisinās trijās daļās:
  • pirmā daļa -  administratora pretendenta teorētisko zināšanu vispārējā pārbaude rakstveidā – tests;
  • otrā daļa - praktiskā uzdevuma (kāzusa) risināšana rakstveidā;
  • trešā daļa - mutiskā pārbaude. Eksāmena trešajā daļā norisinās administratora pretendenta teorētisko zināšanu pārbaude, kā arī strukturēta intervija, kurā pārbauda administratora pretendenta kompetences – motivāciju ieņemt administratora amatu, komunikācijas un organizatoriskās prasmes, sistēmiskās domāšanas prasmes un strīdu risināšanas iemaņas, kā arī uzdod ar administratora profesiju saistītus jautājumus. 
ADMINISTRATORA EKSĀMENA NORISES DIENAS:
  • eksāmena pirmā daļa: 2020. gada 19. marts;
  • eksāmena otrā daļa: 2020. gada 25. marts;
  • eksāmena trešā daļa: 2020. gada 26., 27. un 30. marts. 
Administratora eksāmena kārtošanas priekšnosacījums ir apmācības kursa noklausīšanās un attiecīgs apmācības kursa organizatoru izsniegts apliecinājums. Apliecinājums par apmācības kursa noklausīšanos ir derīgs divus gadus pēc tā izsniegšanas.

Plašāka informācija Maksātnespējas kontroles dienesta mājas lapā: http://mkd.gov.lv/lv/aktualitates/949/



drukāt >