Latvijas Maksātnespējas procesa administratoru asociācija | Par biedrību
Sākums>Par biedrību


Kontaktinformācija

Latvijas Maksātnespējas procesa
administratoru asociācija
Adrese: Dzirnavu iela 73-2, Rīga, LV-1011
E-pasts: administratori(at)administratori.lv


Rekvizīti

Reģ. Nr.: 40008073746
Banka: A/S Swedbank
Konta Nr.: LV33HABA0551004540963


Kā mūs atrast >

Covid-19 krīzes risinājumi Latvijā un Eiropā

08.04.2020

Covid-19 krīze ir skārusi visas Eiropas valstis. Visas valstis ierosina ekonomiskos mehānismus, lai risinātu šo problēmu.

Administratoru asociācija šobrīd aktīvi strādā pie krīzes risinājumiem, lai mazinātu tās ietekmi uz maksātnespējas jomu un maksātnespējas procesa administratoru darbu Latvijā. Par konkrētiem risinājumiem Administratoru asociācijas sniegs plašāku informāciju tuvākajā laikā.

Bet kā ir ar Eiropas Savienību? Kādus pasākumus ir veikusi Eiropas komisija, Eiropas Centrālā banka vai Eiropadome?

Starptautiskā administratoru pašpārvaldes organizāciju asociācija (EIP) plāno informēt Administratoru asociāciju par visiem priekšlikumiem, kurus izstrādājušas Eiropas institūcijas un dalībvalstis, un Administratoru asociācija sniegs informāciju par tiem Latvijā.

Šādi ir pirmie priekšlikumi:
  • Eiropas Savienība ir izstrādājusi pagaidu tiesisko regulējumu. Tā mērķis ir atbalstīt dalībvalstu ekonomikas pašreizējā situācijā.
  • Eiropas Centrālā banka ir izsludinājusi pandēmijas ārkārtas iepirkuma programmu ar gada finansējumu 750 miljardu EUR apjomā, papildus 120 miljardiem EUR, ko tā apstiprināja 12.martā. Šīs summas kopā veido 7,3% no eirozonas IKP.
  • Eiropadome un ECOFIN vēl nav panākušas vienošanos par to, kā kopīgi rīkoties. 26.martā, tika nolemts, ka 15 dienu laikā ir jāizstrādā rīcības plāns, par ko varētu vienoties visas valstis.



drukāt >