Latvijas Maksātnespējas procesa administratoru asociācija | Apmācību centrs
Sākums>Apmācību centrs


Kontaktinformācija

Latvijas Maksātnespējas procesa
administratoru asociācija
Adrese: Dzirnavu iela 73-2, Rīga, LV-1011
E-pasts: administratori(at)administratori.lv


Rekvizīti

Reģ. Nr.: 40008073746
Banka: A/S Swedbank
Konta Nr.: LV33HABA0551004540963


Kā mūs atrast >

Viedoklis par MKD izplatītajiem statistikas datiem

16.09.2020

Administratoru asociācija, reaģējot uz Maksātnespējas kontroles dienesta publiskajā telpā izplatīto informāciju par pārkāpumiem maksātnespējas procesos, ziņu aģentūrai LETA sniedza komentāru, paužot savu nostāju.

Rīga, 15.sept., LETA. Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācijai nav saprotams, kā Maksātnespējas kontroles dienests (MKD) ieguvis statistikas datus, kas liecina, ka teju pusē administratoru prakses vietu pieļauti nopietni pārkāpumi, turklāt nav skaidrs arī, pēc kādiem kritērijiem vērtēts šo pārkāpumu būtiskums, aģentūrai LETA pauda asociācijas izpilddirektore Justīne Plūmiņa-Margeviča.

Viņa uzsvēra, ka pēdējo gadu laikā ir novērojama būtiska maksātnespējas jomas uzlabošanās, ko esot atzinušas vairākas starptautiskās organizācijas.

Pērn MKD norādīja, ka pārkāpumu dēļ no darba tika atstādināti tikai 0,4% administratoru, tāpēc nav nekāda racionāli izskaidrojama pamatojuma uzskatīt, ka šie dati varētu būt drastiski mainījušies 2020.gadā, MKD publiskoto statistiku komentēja Margeviča.

Kopumā MKD ziņojums radījis neizpratni administratoru vidū. Tie norāda, ka nav skaidrs, kāpēc MKD nav skaidrojis iegūtos datus pirms to publiskošanas, jo asociācija apvieno visus maksātnespējas administratorus un uzrauga to darbību. Līdz ar to asociācijai ir liela loma nozares attīstībā, aģentūrai LETA pauda Margeviča.

Administratoru asociācija sagaida lielāku caurspīdīgumu MKD darba rezultātos, tostarp arī jautājumā par to, pēc kādiem kritērijiem tas veic aprēķinus, kā arī pēc kādiem kritērijiem klasificē pārkāpumus kā būtiskus un kāda ir katra pieļautā pārkāpuma būtība.

Margeviča norādīja, ka asociācija nekavējoties vērsīsies MKD un lūgs detalizēti informēt visus maksātnespējas procesa administratorus par publiski izplatīto, viņasprāt, neskaidro pārkāpumu statistiku un to pamatojošajiem datiem.

Asociācijas izpilddirektore MKD ziņojumu nosauca par aplamu un uzsvēra, ka tas būtiski grauj ne tikai maksātnespējas procesa administratoru reputāciju, bet arī nepamatoti nomelno visu maksātnespējas jomu kopumā, bet jo īpaši - paša MKD tēlu.

Kā ziņots, MKD šogad, veicot klātienes pārbaudes maksātnespējas procesa administratoru un tiesiskā aizsardzības procesa uzraugošo personu prakses vietās, 45% gadījumu konstatējis nopietnus pārkāpumus, aģentūra LETA uzzināja dienestā. 

Informācijas avots: nacionālā informācijas aģentūra LETA

Jauna informācija sadaļā "Biedriem"

10.08.2020

Godātie Administratoru asociācijas biedri,

Mājas lapā ir izveidota jauna sadaļa "Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršana", kurā ir publicēta akutālākā informacijas par šo tēmu. Aicinām ar to iepazīties slēgtajā sadaļā "Biedriem".

Šajā sadaļā ar jauniem kāzusiem ir papildināta arī tiesu nolēmumu un kāzusu datu bāze.

Maksātnespējas procesa administratoru profesijai pievienojušies jauni kolēģi

06.07.2020

Sekmīgi nokārtojot maksātnespējas procesa administratora eksāmenu, maksātnespējas procesa administratoru profesijai pievienojušies deviņi jauni kolēģi. 
 
Ar Maksātnespējas kontroles dienesta direktora 29.06.2020. rīkojumu maksātnespējas procesa administratora amatā iecelti: Aiga Andersone, Mārcis Beķers, Irēna Jurisone, Kalvis Krūmiņš, Jānis Motte, Ilze Šķiliņa, Edmunds Stankevičs, Elga Uzare un Raivis Znotiņš.
 
Apsveicam jaunos kolēģus!

Publicēti jauni Maksātnespējas kontroles dienesta skaidrojumi un atziņas

05.07.2020

Publicētie skaidrojumi un atziņas aptver laika posmu no 2019.decembra līdz 2020.jūnijam, un tajos atrodams Maksātnespējas kontroles dienesta viedoklis par šādām tēmām:
  • Kreditoru prasījumi,
  • Administratora atlīdzība,
  • Tiesiskās aizsardzības procesa izbeigšana un administratora atlīdzība,
  • Ieskaits juridiskas personas maksātnespējas procesā,
  • Juridiskās personas norēķinu konts,
  • Maksātnespējas procesa izdevumi,
  • Darbinieku prasījumu apmierināšana,
  • Izmaksas “ģimenes” maksātnespējas procesā,
  • Personas datu aizsardzība fiziskas personas maksātnespējas procesā,
  • Saistību dzēšanas procedūras piemērošanas ierobežojumi,
  • Galvojuma līgumi fiziskas personas maksātnespējas procesā,
  • Apdrošināšanas atlīdzība,
  • Administratora tiesības saistību dzēšanas procedūras laikā,
  • Atsevišķi pārrobežu maksātnespējas procesa aspekti,
  • U.c.
Ar Maksātnespējas kontroles dienesta skaidrojumiem un viedokļiem iespējams iepazīties šeit.

Sludinājumu publicēšanai jauna veidlapa

16.06.2020

Lai paplašinātu maksātnespējas procesu ietvaros realizējamās mantas pārdošanas un līdzekļu atgūšanas iespējas, Administratoru asociācija piedāvā publicēt sludinājumus biedrības Twitter un Facebook kontos Internetā. 
 
Lai īstenotu iepriekš minēto, ir papildināta Pieteikuma veidlapa sludinājumu publicēšanai Administratoru asociācijas mājas lapas Izsoļu un sludinājumu sadaļā, kurā ir iespējams atzīmēt, vai vēlaties vai arī nevēlaties, lai sludinājums tiktu publicēts Administratoru asociācijas Twitter un Facebook kontos.
 
Aicinām izmantot jauno veidlapu, kas pieejama Administratoru asociācijas mājas lapas sadaļā “Par biedrību” – “Biedrības pakalpojumi” – “Sludinājumu publicēšana” jeb ŠEIT.
 
Samaksa par pakalpojumu saglabājas nemainīga.

26.maijā "Uzņēmuma finanšu pārskatu sagatavošana maksātnespējas procesā"

14.05.2020

Administratoru asociācijas Apmācību centrs aicina pieteikties uz kvalifikācijas pilnveides pasākuma “Uzņēmuma finanšu pārskatu sagatavošana maksātnespējas procesā” atkārtojumu (4 ak. h), kas norisināsies 26.maijā.

Kvalifikācijas pilnveides pasākuma vadītāja: Laila Kelmere - Mg. oec., Latvijas Lauksaimniecības universitātes un Ekonomikas un Kultūras Augstskolas vieslektore, Grāmatvedības un finanšu koledžas docente, praktizējoša grāmatvede.

Norises laiks: plkst. 14:00-17:15

Kvalifikācijas pilnveides pasākums notiks tiešsaistē.

Reģistrēšanās kvalifikācijas pilnveides pasākumam ŠEIT.

Atcelts 22.aprīļa kvalifikācijas eksāmens

14.04.2020

2020.gada 22.aprīļa administratoru kvalifikācijas eksāmens plānotajā datumā nenotiks.  Maksātnespējas kontroles dienests informēs visus administratorus, kuriem bija pienāums kārtot minēto eksāmenu, par turpmāko nepieciešamo rīcību un kārtību, kādā būs kārtojams kvalifikācijas eksāmens. Aicinām sekot līdzi turpmākai informācijai Maksatnespējas kontroles dienesta mājas lapā www.mkd.gov.lv .
 
Avots: Maksātnespējas kontroles dienests 



drukāt >