Latvijas Maksātnespējas procesa administratoru asociācija | Apmācību centrs
Sākums>Apmācību centrs


Kontaktinformācija

Latvijas Maksātnespējas procesa
administratoru asociācija
Adrese: Dzirnavu iela 73-2, Rīga, LV-1011
E-pasts: administratori(at)administratori.lv


Rekvizīti

Reģ. Nr.: 40008073746
Banka: A/S Swedbank
Konta Nr.: LV33HABA0551004540963


Kā mūs atrast >

Administratoru asociācijas jaunās valdes prioritātes

31.03.2014

Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācijas ikgadējā biedru kopsapulcē ir ievēlētas jaunas biedrības pārvaldes institūcijas. Par valdes priekšsēdētāju kļuvis maksātnespējas procesa administrators, zvērināts advokāts Olavs Cers. Tāpat valdē ievēlēti maksātnespējas procesa administratori, zvērināti advokāti Raivo Sjademe, Kaspars Novicāns un Ilmārs Krūms, kā arī maksātnespējas procesa administrators Andris Daugaviņš.

Kā norāda valdes priekšsēdētājs O.Cers, viena no jaunievēlētās valdes prioritātēm būs pilnveidot maksātnespējas procesa norisi un administratoru darbu, tai skaitā vēršoties pret administratoriem, kuri savā darbībā pārkāpj noteikumus un profesionālās ētikas principus, tādējādi graujot profesijas reputāciju. O.Cers uzskata, ka reputācijas celšana ir svarīga uzticības sekmēšanā maksātnespējas procesam.

„Šobrīd maksātnespējas procesa uzraudzība ir valsts ziņā, un tas ir sistēmas vājais punkts – to redzam mēs un norāda arī starptautiskās organizācijas. Jāatzīst, ka Administratoru asociācijas iespējas strauji uzlabot procesa norisi diemžēl ir ierobežotas, jo likums mums nesniedz iespēju kontrolēt visu administratoru darbu. Arī izslēgšana no asociācijas administratoram ļauj turpināt strādāt profesijā. Tādēļ viens no rīcības virzieniem turpmākajos gados būs darbs pie atbilstoša tiesiskā regulējuma izstrādes, kā arī profesionālās ētikas normu ievērošanas stiprināšanas. Ceram, ka tādējādi mums izdosies arī celt maksātnespējas procesa administratora profesijas reputāciju,” norāda valdes priekšsēdētājs O.Cers.

Otra svarīgākā Administratoru asociācijas valdes darba prioritāte ir maksātnespējas procesa norises caurskatāmības veicināšana, pilnveidojot tiesisko regulējumu un skaidrojot procesa pamatnosacījumus, norises procedūras, likuma prasības attiecībā uz parādnieku un kreditoru tiesībām un pienākumiem, kā arī maksātnespējas procesa administratora lomu.  

O.Cers: „Krīzes situācija valstī un sekojošais lielais bankrotu skaits, kā arī neatbilstošs maksātnespējas jomas tiesiskais regulējums pēdējos gados ir veicinājis ļoti negatīvas auras izveidošanos ap maksātnespējas procesiem. Tādēļ, pirmkārt, ir ļoti svarīgi uzlabot Maksātnespējas likuma normas, un otrkārt, skaidrot maksātnespējas procesa mērķus un norisi, tādēļ esam apņēmušies tieši skaidrojošajam darbam pievērst daudz lielāku uzmanību, tādējādi padarot procesu norisi saprotamāku un arī caurskatāmāku.”

Savukārt, lai risinātu samilzušās problēmas, kas jau vairākus gadus ievērojami ierobežo efektīva maksātnespējas procesa norisi, Administratoru asociācija turpinās darbu pie Maksātnespējas likuma grozījumiem, kas šobrīd norit Saeimā.



drukāt >