Latvijas Maksātnespējas procesa administratoru asociācija | Par biedrību
Sākums>Par biedrību


Kontaktinformācija

Latvijas Maksātnespējas procesa
administratoru asociācija
Adrese: Dzirnavu iela 73-2, Rīga, LV-1011
E-pasts: administratori(at)administratori.lv


Rekvizīti

Reģ. Nr.: 40008073746
Banka: A/S Swedbank
Konta Nr.: LV33HABA0551004540963


Kā mūs atrast >

Administratoru asociācija iesniegusi Ģenerālprokuroram papildus materiālus

05.04.2016

Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācija (turpmāk – Administratoru asociācija) ir iesniegusi Ģenerālprokuroram papildus materiālus saistībā ar atbildīgo amatpersonu iespējamo bezdarbību, ilgstoši neizstrādājot atbilstošu tiesisko regulējumu, kas nepieciešams, lai maksātnespējas procesa administratori varētu strādāt valsts amatpersonas statusā.

Administratoru asociācija Ģenerālprokuroram ir iesniegusi biedrības sagatavotās un nosūtītās vēstules atbildīgajām institūcijām par neskaidro un nesakārtoto regulējumu maksātnespējas jomā, kā arī atbildīgo institūciju sniegtās atbildes par laika periodu no 2013.gada.

2016.gada 21.martā Administratoru asociācija ar atklātu vēstuli vērsās pie Ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera, lūdzot pārtraukt atbildīgo amatpersonu nelikumīgo darbību (bezdarbību), lai panāktu atbilstošās tiesību normās nostiprinātu maksātnespējas procesu norisi.

Administratoru asociācija vēstulē Ģenerālprokuroram norādīja, ka, iekļaujot Maksātnespējas likumā normu par administratoru pielīdzināšanu valsts amatpersonām, vienlaikus netika izstrādāts un ieviests valsts amatpersonas statusam un publiskajām tiesībām raksturīgajiem darbības principiem atbilstošs tiesiskais regulējums. Tādējādi šābrīža Maksātnespējas likuma normas, kas nosaka administratora pienākumus maksātnespējas procesā, ir pretrunā ar valsts amatpersonas darbības tiesiskā regulējuma principiem.

Savukārt, lai nodrošinātu finanšu līdzekļu izlietojuma caurspīdīgumu un novērstu situāciju, kad valsts amatpersona ir spiesta pretlikumīgi finansēt maksātnespējas procesa īstenošanu, Administratoru asociācija vēstulē Ģenerālprokuroram pamatoja nepieciešamību ieviest administratora veikto amata darbību izmaksu cenrādi analogi kā citām tiesu sistēmai piederīgajām valsts amatpersonu profesijām – notāriem un tiesu izpildītājiem.



drukāt >