Latvijas Maksātnespējas procesa administratoru asociācija | Par biedrību
Sākums>Par biedrību


Kontaktinformācija

Latvijas Maksātnespējas procesa
administratoru asociācija
Adrese: Dzirnavu iela 73-2, Rīga, LV-1011
E-pasts: administratori(at)administratori.lv


Rekvizīti

Reģ. Nr.: 40008073746
Banka: A/S Swedbank
Konta Nr.: LV33HABA0551004540963


Kā mūs atrast >

Jau ceturtais ST nolēmums kopš Maksātnespējas likuma spēkā stāšanās

22.12.2015

Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācija (turpmāk – Administratoru asociācija) norāda, ka jau ceturtais Satversmes tiesas nolēmums, ar kuru Maksātnespējas likuma normas atzītas par Satversmei neatbilstošām, apliecina pārsteidzīgu un neizsvērtu likumdošanas procesu maksātnespējas jomā.
 
„Ar Satversmes tiesas spriedumu ir atzīta normas par valsts amatpersonas statusa piemērošanu maksātnespējas procesa administratoriem neatbilstība Satversmei, jo norma nesamērīgi ierobežo personas tiesības,” norāda Administratoru asociācijas valdes priekšsēdētājs Olavs Cers.
 
Ņemot vērā Satversmes tiesas spriedumā norādīto, ka pastāv citi iespējamie līdzekļi administratoru uzraudzības sistēmas pilnveidošanai, vienlaikus norādot, ka šādu risinājumu meklēšana ir likumdevēja uzdevums, Administratoru asociācijas padomes un valdes apvienotajā ārkārtas sēdē nolemts iesniegt Saeimā priekšlikumu jauna uzraudzības modeļa ieviešanai maksātnespējas jomā, kas neierobežotu nevienas personu grupas Satversmē garantētās tiesības. 
 
„Administratoru asociācija jau sen ir piedāvājusi alternatīvus risinājumus administratoru profesijas sakārtošanai, taču diemžēl Tieslietu ministrija profesionālo organizāciju viedokli neuzklausa,” akcentē Administratoru asociācijas padomes priekšsēdētājs Ainars Kreics.
 
Vienlaikus Administratoru asociācija aicina Tieslietu ministriju ņemt vērā šo precedentu un turpmāk daudz rūpīgāk izvērtēt reformu priekšlikumus, kas tiek virzīti apstiprināšanai valdībā un Saeimā, kā arī uzklausīt un ņemt vērā iesaistīto profesionālo organizāciju viedokli.



drukāt >