Latvijas Maksātnespējas procesa administratoru asociācija | Par biedrību
Sākums>Par biedrību


Kontaktinformācija

Latvijas Maksātnespējas procesa
administratoru asociācija
Adrese: Dzirnavu iela 73-2, Rīga, LV-1011
E-pasts: administratori(at)administratori.lv


Rekvizīti

Reģ. Nr.: 40008073746
Banka: A/S Swedbank
Konta Nr.: LV33HABA0551004540963


Kā mūs atrast >

Tieslietu ministrs atsakās no iecerētās reformas maksātnespējas jomā

12.02.2015

Atbilstoši tieslietu ministra Dzintara Rasnača sacītajam Maksātnespējas jautājumu konsultatīvajā padomē, kas norisinājās 2015.gada 12.februārī, secināms, ka ministrs atsakās no savas iecerētās reformas maksātnespējas jomā, uzskata Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācijas (turpmāk – Administratoru asociācija) valdes priekšsēdētājs Olavs Cers.

„Ministrs 100 dienas uzturēja intrigu par to, ka viņš iecerējis kardinālas pārmaiņas un uzlabojumus maksātnespējas nozarē, taču pēkšņi ir mainījis savas domas un faktiski pateicis, ka maksātnespējas nozares sakārtošanai nepievērsīsies, jo atbalsta Saeimā jau 2014.gada janvārī iesniegtos priekšlikumus,” norāda O.Cers.

Administratoru asociācija pauž neizpratni par to, ka ministrs savas domas mainījis pāris dienu laikā, jo vēl 2015.gada 10.februāra žurnālā „Jurista Vārds” plaši izklāsta savu redzējumu un ieceres attiecībā uz maksātnespējas nozares turpmāko attīstību, piemēram, pašpārvaldes stiprināšanu un statusa maiņu administratoriem.

„Ministrs ir augstākā valsts amatpersona, kura lemj par tiesību politikas attīstību un no kura tiek sagaidīta argumentēta un saprotama nozares attīstības stratēģija un konkrēts plāns. Ministra domas nedrīkst krasi mainīties katru dienu – tas ir nenopietni un neprofesionāli, turklāt rodas jautājums, kas ir noticis šo pāris dienu laikā, lai ministrs atteiktos no savas pozīcijas, kas aktīvi tika pausta trīs mēnešu garumā?”, norāda Administratoru asociācijas valdes priekšsēdētājs.

O.Cers akcentē, ka reformas maksātnespējas nozarē ir ļoti nepieciešamas, un par konkrētiem juridiskiem risinājumiem ir jādiskutē plašā ekspertu lokā.



drukāt >