Latvijas Maksātnespējas procesa administratoru asociācija | Par biedrību
Sākums>Par biedrību


Kontaktinformācija

Latvijas Maksātnespējas procesa
administratoru asociācija
Adrese: Dzirnavu iela 73-2, Rīga, LV-1011
E-pasts: administratori(at)administratori.lv


Rekvizīti

Reģ. Nr.: 40008073746
Banka: A/S Swedbank
Konta Nr.: LV33HABA0551004540963


Kā mūs atrast >

Olavs Cers: Maksātnespējas administratori nokopj aizvadīto gadu "dzīru paliekas"

03.12.2014

Šajos laikos maksātnespējas administratori nokopj dzīru paliekas, kas veidojušās ilgākā laikā, tostarp tā saucamajos treknajos gados, trešdienas rītā intervijā Latvijas Radio atzina Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācijas valdes priekšsēdētājs Olavs Cers.

Pašlaik Latvijā ir ap 6000 maksātnespējas procesu, strādā 338 sertificēti administratori, bet sabiedrības viedoklis par šo nozari veidojas pēc dažiem skaļākiem procesiem, par kuriem kreditori pauduši neapmierinātību. Pēc tā nevar spriest par situāciju nozarē, uzsvēra Cers, norādot, ka iepriekšējo gadu "dzīru palieku" likvidēšana ir nepieciešama, lai atbrīvotu tautsaimniecību un ļautu ekonomiskajā apritē atgriezties gan juridiskajām, gan fiziskajām personām.

Maksātnespējas administratoru asociācija ir vērsusies Tieslietu ministrijā un Saeimā ar priekšlikumiem maksātnespējas administratoru darbības uzlabošanai. Iepriekš Saeimā pieņemtas plaši apspriestas likuma izmaiņas, kas maksātnespējas administratorus pielķidzina valsts amatpersonām.

Tāpat izmaiņas Maksātnespējas likumā paredz ieviest tā saucamo "nolikto atslēgu principu", kas būtu attiecināms uz tiem gadījumiem, kad parādnieka maksātnespējas procesā tiek pārdots parādnieka mājoklis.

Avots: www.diena.lv



drukāt >