Latvijas Maksātnespējas procesa administratoru asociācija | Par biedrību
Sākums>Par biedrību


Kontaktinformācija

Latvijas Maksātnespējas procesa
administratoru asociācija
Adrese: Dzirnavu iela 73-2, Rīga, LV-1011
E-pasts: administratori(at)administratori.lv


Rekvizīti

Reģ. Nr.: 40008073746
Banka: A/S Swedbank
Konta Nr.: LV33HABA0551004540963


Kā mūs atrast >

Administratoru asociācija izstrādājusi Maksātnespējas procesa administratoru likumu

29.10.2014

Biedrība „Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācija” (turpmāk - Administratoru asociācija) ir izstrādājusi Maksātnespējas procesa administratoru likumu, kas paredz izveidot administratoru profesionālu korporāciju (kolēģiju) kā pašpārvaldes publisko tiesību autonomu subjektu, kas apvieno visus Latvijā praktizējošos administratorus, tādējādi nostiprinot administratora tiesības, pienākumus, kā arī stiprinot administratora atbildību.
 
Likumprojekts izstrādāts, lai īstenotu Administratoru asociācijas jau iepriekš pausto viedokli par nepieciešamām reformām maksātnespējas procesā. Likumprojekts paredz mainīt maksātnespējas procesa administratora statusu, paredzot, ka administrators ir tiesību sistēmai piederīga persona. Administratoru iekļaušana tiesu sistēmai piederīgu personu lokā nozīmētu administratora profesijas regulējuma izstrādi atbilstoši tiesu sistēmai raksturīgiem principiem – vienota profesionālā pašpārvalde, vienoti darbības un ētikas standarti, kā arī tiesu sistēmai raksturīgā disciplināratbildība.
 
Administratoru asociācija minēto likumprojektu ir nosūtījusi izskatīšnai Maksātnespējas jautājumu konsultatīvajā padomē, kā arī aicina sabiedrību - ikvienu, kam šis jautājums ir svarīgs - iesaistīties likumprojekta apspriešanā un sniegt Administratoru asociācijai savus priekšlikumus. 
 
Likumprojekta teksts pieejams šeit.



drukāt >